10. mai, 2018

Reisetips nr. 3 Hvor skal du bo i Roma

Roma vrimler av hoteller.
Rundt Terministasjonen, jernbanestasjonen, finnes de fleste billighotellene. Disse kan være enkle men er helt ok hvis man ønsker å bo litt rimelig. Ikke alle har døgnbetjent resepsjon, men det serveres som regel en kontinetal frokost. Fordelen ved å velge et hotell her er at du kan ta toget fra flyplassen direkte til Termini og gå til hotellet. Ulempen er at du befinner deg ganske høyt i Roma og fra det historiske sentrum blir det relativ lang oppoverbakke hjem. I Roma går man til fots, og på slutten av dagen kan denne bakken fortone seg lang.

Alternativ er å velge et hotell nede i via Nazionale. Litt dyrere, femdeles innen gangavstand fra Termini, og litt kortere hjem fra severdighetene nede ved Tiberen.

Skal man bo med de korteste avstandene er området rundt Pantheon et godt valg. Her når man det meste innenfor en halv times gange. Her må man regne med å betale en god del mer, og de fleste må bruke drosje til hotellet fra jernbane.

OBS: Kanskje viktigst av alt; sjekk tidligere gjesters opplevelser. De fleste hoteller er rene og veldrevet, men Roma er en by med mye støy. Enkelte hoteller ligger slik at det kan være mye trafikkstøy, og enda verre dersom det ligger et diskotek vegg i vegg eller ganske nære. Da kan natteopplevelsen bli tung å bære.

Jeg har med vilje ikke nevnt hoteller med navn. Unntak er hotellet hvor vi bor på guidede turer. TEMPLE VIEW ved Largo Torre Argentina.

Betingelser for de ulike hoteller endrer seg med sesong og belegg. Det enkleste er å bestille gjennom; booking.com eller Hotels.com
Velg gjerne med muligheter for gratis avbestilling. Da kan du være tidlig ute med bestilling uten å risikere noe. 

God reise.  Skulle du ønske flere detaljer eller hotell anbefalingeer så ta gjerne kontakt på:  post@lyrika.no